11 Kasım 2008 Salı

KREM KARAMEL


KREM KARAMEL
MALZEMELER
1 litre süt
10 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı su

HAZIRLANMASI
1 litre süte 10 yemek kaşığı şekeri koyup kaynatın. Ayrı bir kaseye iki yumurtayı, unu, nişastayı, 1 su bardağı suyu ve 2 yemek kaşığı toz şekeri koyup mikserle çırpın. Bu karışımı kaynamaya başlayan süte azar azar yedirin. Krem karamel kaplarını ıslatın ve dibine şeker serpin.Kapları ateşe tutarak şekerleri eritin ve karamel kıvamına gelmelerini sağlayın.Bunların üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi dökün. Buzdolabında 4-5 saat kadar soğutun ve ters çevirerek servis yapın

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN