11 Kasım 2008 Salı
KREM KARAMEL
KREM KARAMEL
MALZEMELER
1 litre süt
10 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
HAZIRLANMASI
1 litre süte 10 yemek kaşığı şekeri koyup kaynatın. Ayrı bir kaseye iki yumurtayı, unu, nişastayı, 1 su bardağı suyu ve 2 yemek kaşığı toz şekeri koyup mikserle çırpın. Bu karışımı kaynamaya başlayan süte azar azar yedirin. Krem karamel kaplarını ıslatın ve dibine şeker serpin.Kapları ateşe tutarak şekerleri eritin ve karamel kıvamına gelmelerini sağlayın.Bunların üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi dökün. Buzdolabında 4-5 saat kadar soğutun ve ters çevirerek servis yapın
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder