6 Kasım 2008 Perşembe

KOLAY BÖREK


• MALZEMELER:
• 2 su bardağı yoğurt
• 3 yumurta
• 1 çay kaşığı kabartma tozu
• küçük bir kalıp beyaz peynir
• 2-3 çay kaşığı tuz
• aldığı kadar un
• kızartmak için 2 su bardağı zeytinyağı
Yapılışı
Rendelenmiş peynir, yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozu karıştırılır.

* Aldığı kadar elenmiş un ile çok yumuşak bir hamur yapılır.

* Bolca unlanıp 1 cm kalınlığında açılır. Üç parmak genişliğinde karelere kesilir.

* Kızgın yağda hafif sallanarak kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkartılır

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN