6 Kasım 2008 Perşembe

KIYMALI YAĞLAMA


• MALZEMESİ:
• 5 su bardağı un
• 1 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1 çorba kaşığı maya
• Yeterince ılık su
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Sosu için: 250 gram kıyma,
• 4 adet soğan,
• 2 çorba kaşığı salça,
• Yarım paket margarin,
• 2 adet yeşil biber,
• Kırmızı biber,
• Maydanoz
Yapılışı
Mayayı ılık suda eritin. (İçine bir kesmeşeker de atabilirsiniz). Diğer malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin. Yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağsız teflon tavada veya sacda pişirin.
Kıyma, yemeklik doğranmış soğan ve diğer malzemeleri kavurun. 1 çay bardağı su ilave edin. Pişen hamurların üzerine lahmacun yapar gibi bu içten koyun. Sonra bu hamurları üst üste koyarak üçgen şeklinde kesin

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN