11 Kasım 2008 Salı

KEŞKÜL


KEŞKÜL
Malzemeler
• 4 su bardağı süt
• 1,5 bardak toz şeker
• 2 yumurta sarısı
• 1 fincan nişasta
• 1 fincan pirinç unu
• 1 paket vanilya
• 1 çay bardağı badem
Yapılışı
• Bademleri robatta öğütün.
• Sütü tencereye koyun. Yumurtaları telle çırpın süte ekleyin.
• Nişastayı ve pirinç ununu suyla karıştırıp süte ekleyin.
• Bademi ve vanilyayıda ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
• Kaselere boşaltın, soğuduktan sonra istediğiniz gibi süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN