11 Kasım 2008 Salı

KAZAN DİBİ


KAZAN DİBİ
MALZEMELER
1/2 su bardağı pirinç unu
1/2 su bardağı nişasta
5 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
HAZIRLANMASI
Pirinç unu ve nişastaya sütü ağır ağır karıştırarak koyun.Yaklaşık 10 dakika kadar pişirdikten sonra şekeri ilave edin. Koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin. Ateşten alın ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Muhallebiyi dökeceğiniz tepsinin her yerini 1 kaşık margarin ile yağlayın. Üzerine pudra şekerini serpin. Muhallebiyi tepsiye düzgün bir şekilde yayın.Tepsiyi orta hararetli ateşe her tarafı eşit olacak şekilde tutun.Alttaki pudra şekeri kahverengileşinceye kadar pişirin. Tepsiyi ocaktan alıp içine soğuk su koyduğunuz başka bir tepsinin içerisine oturtun. Soğuduktan sonra buzdolabında dört-beş saat bekletin.Buzdolabından çıkartıp dilimleyin.Alt kısmı üste gelecek şekilde servis edin.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN