10 Kasım 2008 Pazartesi

KAKAOLU RULO PASTA


KAKAOLU RULO PASTA
Pandispanya için;
5 yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

kreması için;
3 yemek kaşığı un
4-5 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
125gr tereyağı
750ml süt
2 yemek kaşığı kakao

Yapılışı
Pandispanya malzemelerini sırayla çırpın. Karışımı yağlı kağıt serili büyük bir fırın tepsisine yayın. Önceden ısınmış 175C fırında pişirin. Pişince yağlı kağıt yardımıyla sarın. Üzerine nemli bir bez örterek ılınmasını sağlayın (eğer pastayı ertesi gün için yapıyorsanız keki bu halde bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz). Krema malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Krema soğuyunca keki açın. İçine kremanın bir kısmını sürün. Tekrar kağıt yardımıyla rulo yapın. Kalan kremayı pastanın üzerine sürün.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN