3 Kasım 2008 Pazartesi
KABAK PÜRELİ TAVUK
MALZEMELER:
-2 Kabak
-4 Tavuk Göğsü
-200 gr Yoğurt,
-8 Diş Sarımsak
-1 Tatlı Kaşığı SalçaTuz, Karabiber
YAPILIŞI: Kabakları temizleyip 3-4 parçaya kesin. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabakları ezerek püre haline getirin. 1 tatlı kaşığı yoğurdu ayırıp kalanına 4 diş ezilmiş sarımsak ilave edin. Kabak püresini ekleyip karıştırın.
Ayırdığınız yoğurda, salça, 4 diş ezilmiş sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Tavuk göğüslerini hazırladığınız bu sosla terbiye edin. Yağsız tavada önlü arkalı pişirin. Kabak sosuyla birlikte servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder