10 Kasım 2008 Pazartesi

ÇİLEKLİ TREMİSU


ÇİLEKLİ TREMİSU

Malzemeler:

1 adet 2 katlı hazır kek (pandispanya)
2 paket light krem peynir, oda sıcaklığında
yarım su bardağı süzme yoğurt
yarım su bardağı pudra şekeri
3 tatlı kaşığı kahve
(soğuk suda eritilmiş ve dilerseniz biraz şeker eklenmiş)
250-300 gr çilek
hindistan cevizi veya rendelenmiş çikolata
Hazırlanması:

Krem peyniri ve bir miktar pudra şekerini mutfak robotundan geçirin. (şekeri damak zevkinize göre ayarlayacağınız için azar azar ekleyin.) Pürüzsüz bir karışım elde edince süzme yoğurdu ekleyip robotu tekrar çalıştırın.
Pandispanyanın alt katını kahve ile ıslatın. Kremanın yarısını yayın. Üzerine ince ince dilimlenmiş çilekleri dizin. İkinci katın iç kısmını kahveyle ıslatıp çileklerin üzerine kapatın.
Kalan krema ile pastanın üzerini ve kenarlarını kaplayın. Çilek dilimlerini pastanın kenarlarına yapıştırın. Üzerine hindistan cevizi serpin. Bir gece buzdolabında bekletip servis yapın

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN