4 Kasım 2008 Salı

İÇ BAKLALI ENGİNAR


MALZEMELER
5 adet enginar
500 gram iç bakla
3 orta boy sogan
1.5 su bardağı zeytinyağ
1 limon
2 tatlı kaşığı şeker
tuz
HAZIRLANIŞI
Enginarları limonlu suyun içinde temizleyin ve limonla ovun.Bu işlem enginarların kararmasını önleyecektir. İç baklalaları ise suda haşlayıp kabuklarını soyun.
Soğanları küp küp doğrayıp zeyinyağında hafif çevirin.Üzerine enginarları,şekeri, limonu ve enginarların üzerini örtecek kadar su ilave edin.Tencerenin üzerini hava almayacak şekilde folyolayın ve kapağını kapatın.Önce harlı ateşte suyu kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte enginarları pişmeye bırakın.Enginarlar hafif yumuşayınca içine iç baklaları da ilave edin folyoyu ve kapağı tekrar kapatın.Piştikten sonra kendi tenceresinde soğumaya bırakın.
Enginarları servis tabağına alın içlerini doldurun ve üzerini dereotu ile süsleyin.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN