6 Kasım 2008 Perşembe

HAVUÇ ÇORBASI


MALZEMELER:
- Pirinci yıkayıp süzün.
- Soğanı rendeleyin ve maydanozu ince ince doğrayın.
- Geniç bir kapta kıyma, pirinç, maydanoz, soğan, 1 adet yumurta, biraz tuz, nane ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
- Hazırladığınız köfte harcından misket büyüklüğünde köfteler yuvarlayın.
- Geniş bir kaseye yarım kaşık un serpip köfteleri dizin.
- Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın.
- Sıvıyağı tencerede kızdırıp önce havuçları sonra patatesleri 10 dakika sote edin.
- Suyu ilave edin ve 15 dakika kaynatın.
- Köfteleri ekleyip kısık ateşte 45 dakika pişirin.
- Yoğurt, kalan yumurtalar ve unu bir kasede karıştırın.
- Tencereye azar azar dökerek ve sık sık karıştırarak ekleyin.
- Tuz serpip ateşten alın.
- Sıcak olarak servis yapın

YAPILIŞI: Havuçları ince doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvıyağda hafifçe öldürün.
Sonra 1 su bardağı suda haşlayın ve iyice yumuşak bir hale getirin.
Süzgeçten geçirip, püre haline getirin.
Bir tencerede 6 su bardağı etsuyu, yeterice tuz ve püre haline getirdiğiniz havuçları koyup kaynamaya bırıkın.
1 Çorba kaşığı sıvıyağda unu kavurun.
Karıştırarak 2 su bardağı süt ilave edin.
Yumurta sarılarını ilave ederek iyice karıştırın.
Ateşten aldığınız havuçlu karışıma azar azar dökerek bir taraftanda karıştırarak kaynama derecesine gelince bir taşım kaynatıp, ocaktan alın.
Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN