14 Kasım 2008 Cuma

HAMSİ PİLAVI


HAMSİLİ PİLAV
Malzemeler
• 2 kg. hamsi (temizlenmiş, kılçıkları ayıklanmış, kafası ve kuyruğu koparılmış)
• 2 su bardağı pirinç
• 3 - 4 adet soğan
• 3 - 4 yemek kaşığı sıvıyağ
• 1,5 su bardağı kaynar su
• 1 yemek kaşığı dolmalık üzüm (tepeleme)
• 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık (tepeleme)
• Yarım demet maydanoz
• 1 tatlı kaşığı tarçın
• 1,5 tatlı kaşığı yenibahar
• 2 tatlı kaşığı nane
• 2 - 2,5 tatlı kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
1. Pirinci ayıklayıp 15 - 20 dk. önceden sıcak suyla ıslayın.
2. Öncelikle iç pilavı hazırlayın. Yemeklik doğranmış ya da blendırdan geçirilmiş soğanları ve dolmalık fıstığı sıvıyağda kavurun. Pirinci ekleyin ve pirinçler saydamlaşana kadar kavurun.
3. Pirinçler saydamlaşınca tuzu ve kaynar suyu ekleyin, altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin.
4. Pilav suyunu çekip demlenince dolmalık üzümü, ince kıyılmış maydanozu ve diğer baharatları ekleyin, karıştırın.
5. Ayıklanıp temizlenmiş hamsileri, dış tarafı alta gelecek şekilde yağlanmış bir borcama ya da teflon tepsiye dizin. Hazırladığınız iç pilavı dizdiğiniz hamsilerin üzerine dökün, kenardaki hamsileri pilavın üzerine kıvırın pilavın üstüne kalan hamsileri dizmeye devam edinHamsili Pilav fırına vermek için hazır! 250 derecede yaklaşık 30 - 35 dk. üzeri kızarana kadar pişirin. Hamsiler aralıksız dizilmesine rağmen pişince küçüldüğü için fırından çıkınca üstünde bir miktar boşluk kalıyor. Ama hiç birşey bu pilavın mükemmel olmasını engelleyemiyor...

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN