6 Kasım 2008 Perşembe

HAŞHAŞLI BÖREK


• MALZEMELER:
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 250 gram ıspanak (temizlenmiş, ince kıyılmış)
• 1 adet orta boy soğan (doğranmış)
• 4 adet milföy hamuru
• 2 diş sarmısak (dövülmüş)
• 1 adet yumurta (çırpılmış)
• 500 gram kıyma
• Yarım tatlı kaşığı kimyon tohumu
• 300 gram domates (küçük küp doğranıp, hafif ezilmiş)
• Yarım tatlı kaşığı susam
• 2 çorba kaşığı domates salçası
• Yarım çorba kaşığı haşhaş
• 1 su bardağı domates suyu
• 1 su bardağı mantar (dilimlenmiş)
Yapılışı
Yağın yarısını ısıtıp, soğan ve sarmısakları soğanlar yumuşayana kadar karıştırarak soteleyin. Kıymayı katıp, karıştırarak kavurmaya devam edin. Ezdiğiniz domatesleri domates suyu ile beraber kıymaya katın. Buharlaşıncaya kadar yaklaşık 20 dakika üzeri açık olarak kısık ateşte kaynatın. Mantarları yumuşayana kadar karıştırarak soteleyin. İki adet milföy hamurunu üst üste koyup, hafif unlu ve düz bir zeminde 24 cm çapında açın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Kalan 2 adet milföy hamurunu da aynı şekilde 24 cm çapında açın. Üzerine sırasıyla mantar ve ıspanakları serpin. Kenarda bıraktığınız 2 cm'lik boşluğa yumurta sürüp, ikinci hamur ile malzemelerin üzerini kapatın. Hamurların kenarlarını bastırarak iyice yapışmasını sağlayın. Yumurtayı sürüp, keskin bir bıçakla derin olmayan çizikler yapın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirip, ılık servis yapın.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN