3 Kasım 2008 Pazartesi

FIRINDA SEBZELİ PİRZOLA


Malzemeler:
-2 kg bütün kuzu pirzola
- 300 gr arpacık soğan
- 10 diş sarımsak
- 200 gr saplı kiraz domates
- 6 patates
- Yarım su bardağı şarap
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 dal taze biberiye
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* İki parça kuzu pirzolayı bir tepsiye karşılıklı yerleştirin. Kemiklerin üzerindeki etleri keskin bir bıçağın ucu ile özenle temizleyip kemikleri karşılıklı olarak birbirine geçirin. Kemiklerin uç kısımlarını pişme esnasında yanmaması için alüminyum folyo ile sarın. Etin üzerine tuz ve karabiber serpip etli kısmın üzerine biberiye dallarını yerleştirin. Etleri pişme esnasında açılmaması için iple sarın.
* Eti yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz ve karabiber serpin.
* Soğan ve sarımsakları soyun. Patatesleri soyup parizyen kaşıkla top şeklinde kesin. Soğan ve patatesleri etin etrafına yerleştirin. Şarap ve sıcak suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin. Pişme esnasında sık sık sosu kaşıkla alarak etin üzerine gezdirin. Domatesleri ilave edip 10 dakika daha pişirin.
* Eti sebze ve sosuyla birlikte servis tabağına alın. Kemiklerin ucundaki folyoyu çıkarın ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN