3 Kasım 2008 Pazartesi

EKŞİLİ KEBAP


Malzemeler:
- 700 gr yağsız köftelik kıyma
- 150 gr çekilmiş kuyruk yağı
- 20 arpacık soğan
- 1 büyük patlıcan
- 1 patates
- 1 arnavutbiberi
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1.5 su bardağı domates suyu
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- 6-7 dal maydanoz
- 4 pide
- Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Fırını ızgara konumuna getirin. Kıymaya tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. 2 cm uzunluğunda köfteler hazırlayıp şişe dizin. Köfteleri ızgarada pişirip tencereye alın. Soğanları soyun. Patatesi soyup iri küp şeklinde doğrayın. Patlıcanı 1.5-2 cm büyüklüğünde doğrayıp tuzlu suda bekletin. Arnavutbiberi küçük küçük doğrayın.

* Kuyruk yağını tavada kızdırıp soğanları kavurun. Biber, salça, domates suyu ve nar ekşisini ekleyip 5 dakika pişirin. Patlıcanları süzüp tavaya ekleyin. 10 dakika daha pişirip patatesi ilave edin. 5-10 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Pideleri küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerlerine yemeğin suyundan gezdirip malzemeyi paylaştırın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN