3 Kasım 2008 Pazartesi
DOMATESLİ VE MANTARLI ERİŞTE
MALZEMELER:
500 gr. erişte,
4 domates ( kabukları soyulup, doğranmış ),
1 iri soğan,
120 gr. mantar ( temizlenip, doğranmış ),
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi,
2 kesme şeker,
2 diş sarımsak ( ezilmiş ),
3 çorba kaşığı tereyağı ,
1 çay kaşığı karabiber,
Tuz
YAPILIŞI: Tencereye tereyağını koyup orta ateşte eritin. Soğan ve sarımsağı katıp soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Domates, mantar, karabiber, şeker ve 1/2 tatlı kaşığı tuzu ilave edip iyice karıştırın. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve 10 dakika kadar pişirin. Ayrı bir tencerede 5 su bardağı su kaynatın. Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve erişteyi katıp erişte yumuşayıncaya kadar 6- 7 dakika kaynatın. Tencereyi ateşten indirip erişteyi süzgeçten süzün. Bir servis tabağına aktarıp üstüne hazırladığınız domatesli ve mantarlı sostan gezdirin. En üstüne kaşar rendesini serperek servis edin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder