3 Kasım 2008 Pazartesi

DOLMA BİBERLİ YUMURTALI MAKARNA


MALZEMELER:

1 paket makarna,
2 adet yeşil dolma biberi,
2 adet kırmızı dolma biberi,
1 adet soğan,
1 diş sarmısak,
2 adet yumurta,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
Tuz, karabiber,
50 gr. taze kaşar veya parmesan peyniri

YAPILIŞI: Biberleri yıkadıktan sonra yarım parmak kalınlığında şeritlere kesin. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, ince yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun. Soğanlara biberleri ve dövülmüş sarmımsağı ilave edin, biberler yumuşayana kadar pişirin. Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra tekrar haşlama tenceresine alın. Soğanlı biberleri ve hafif çırpılmış yumurtaları, tuz ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte yumurtalar pişene kadar sık aralıklarla karıştırarak pişirin. Servis tabağına alın, üzerine karabiber ve rendelenmiş peynir serperek servis yapın

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN