6 Kasım 2008 Perşembe

BROKOLİ ÇORBASI


Malzemeler
• 1 Adet tavuk bulyon veya tavuk suyu
• Tuz, su
• 1 Adet yumurta sarısı
• 250 gr brokoli
• 1 Çorba kaşığı un
• Yarım çay bardağı sıvıyağ
• 1 Adet orta boy soğan
• 1 Adet orta boy haşlanmış havuç
Yapılışı
Küçük küçük doğranmış soğanı sıvıyağda sarartın. Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin. 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun. Üzerine haşlanmış havucu tavla zarı iriliğinde doğrayıp ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin. Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın. Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye bırakın. Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN

netkitap.com