3 Kasım 2008 Pazartesi

BAMYALI BÖRÜLCE


Malzemeler
• Kuru börülce (karagöz) 2 su bardağı
• Taze bamya 250 gr
• Komili Naturel Zeytinyağı 1 çay bardağı
• Soğan 2 adet
• Domates 5 adet
• Tuz 1 tatlı kaşığı
• Limon suyu 1/2 kahve fincanı

Yapılışı
1) Börülceleri akşamdan tuzlu suda ıslatın veya tuzlu suda 10 dakika kaynatıp, kaynama suyu içerisinde yaklaşık 1 saat bırakıp şişmelerini sağlayın.
2) Şişmiş börülceleri orta ateşte, tuzlu, bol suda 15-20 dakika haşlayıp, esmerleşen suyu dökün ve temiz suda bekletin.
3) Bamyaları ayıklayıp, yıkayın. Bir süzgeçte süzülmeye bırakın.
4) Rendelenmiş soğanları zeytinyağı ilavesi ile orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
5) Kavrulmuş soğanlara rendelenmiş bir domatesi ekleyip, sulu kalacak şekilde pişirin ve börülcelere yarım tatlı kaşığı tuz ilave ederek, börülcelerin seviyesine kadar su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp börülceler yumuşayıp, suyunu çekene kadar pişirin.
6) Pişmiş börülcelere, bamyaları, limon suyunu, rendelenmiş 3 domatesi, yarım tatlı kaşığı tuzu ilave edin. Bir kez karıştırdıktan sonra ince ince dilimlenmiş son domatesi dizin ve kısık ateşte kapağı kapalı pişirin.
Ilık servis yapın.

Not: Pişirme sırasında bamyaların sahleplenmemesi için yemeği karıştırmayın

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN