3 Kasım 2008 Pazartesi

ARNAVUT CİĞERİ


Malzemeler:
- 500 gr kuzu ciğeri
- 1 çorba kaşığı un
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz Patates püresi için:
- 1 kg patates
- 15 gr tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş taze kaşarpeyniri
Garnitür için:
- 2 kırmızı soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 çorba kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
- Tuz

Hazırlanışı:
*Patates püresi için, patateslerin kabuklarını soyup dilimleyin. Tencereye alıp 1 litre su ekleyip haşlayın. Suyunu süzün. Tereyağı, süt ve kaşarpeyniri ekleyip püre halinde ezin.

* Garnitür için, soğanların kabuklarını soyup piyaz şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğan, maydanoz, sumak, toz kırmızıbiber ve tuzu bir kapta harmanlayın.

*Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Ciğerleri unlayıp eledikten sonra yağda 1-2 dakika kızartın ve yağını süzün. Servis tabağına önce patates püresini sonra da ciğeri yayın. Soğanlı garnitür ile sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

SON DAKİKA HABERLERİ VE GÜNDEMİ BURADAN TAKİP EDİN